Autentickosť Biblie.

5. júna 2017, malarkey21, Nezaradené

Biblia je pravá kniha! Všetky udalosti v nej zapísané sa naozaj stali a dá sa na to spoľahnúť. -Týmto sa dotýkam druhej časti názoru exegétov. -Časti, v ktorej sa mýlia! V posledných storočiach prevláda v západnej civilizácii názor, že Boh neexistuje a zázraky sa nedejú. Stalo sa tak preto, že ľudia prestali Boha poslúchať a preto ho prestali vnímať. Boha je možné vnímať a zažiť! Svojvôľa človeka v tom ale bráni. Keby na 3000 rokov vymizla zo Zeme gravitácia, ľudia by prestali veriť, že niečo také vôbec existuje. -Je to pochopiteľné: -Čo nevidím, to neexistuje. Lenže aj dnes sú takí, ktorí poslúchli výzvu Ježiša Krista „zanechaj všetko a poď za mnou“ a majú zázraky na dennom poriadku! -Jeden z nich sa volá David Hogan! -Je to misionár medzi mexickými horskými kmeňmi indiánov. Zázraky typu: „rozmnoženie chlebov na tisíce kusov, okamžité uzdravenia, pohyb vzduchom silou Ducha Svätého, nemožnosť zastrelenia zo samopalu komunistickými teroristami a iné“, sa dejú a sú popísané. Kto neverí, nech sa tam ide pozrieť. Sám som bol svedkom predĺženia kratšej nohy počas modlitby Dereka Prince v roku 1994 v Prahe v lucerne. Bola tam vtedy kresťanská konferencia. Pani prišla na vozíčku a odišla bez neho. Videl som samotný proces, ako sa preĺžila kratšia noha počas jeho modlitby. Bolo tam v celku 10 vozíčkarov. Takmer všetci odišli uzdravený.

 

Bola ďalej nájdená Noemova archa, pravá hora Sinaj (vrch Jebel el Lawz v Arábii) s opáleným vrcholom, čo je prijamy dôkaz gigantického ohňa ktorý tam kedysi horel – i keď tam niet dreviny a vrchy v tej oblasti sú skalnaté. Našli sa potopené Egyptské vozy z 18-tej dynastie v línii naprieč červeným morom – na mieste, kadiaľ prešli Izraelci na druhú stranu. Všetko presne tak, ako to opisuje biblia!

Obrázok

Obrázok

Obrázok

ObrázokObrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

Obrázok

   Keby Boh o sebe nedal vedieť, mohli by sme rozvádzať polemiky o vede a viere. Mnohí tvrdia, že veriaci musia existenciu Boha naslepo prijímať a nedá sa to overiť. -Zázraky sa vraj nedejú. Lenže zázraky sa dejú a Boh o sebe DÁVA STÁLE VEDIEŤ! -Veriť treba iba popisom udalostí, ktoré sa už stali! Platí to nielen pre bibliu, ale aj pre históriu. Je to logické. -To čo sa stalo v minulosti, sa nedeje teraz. Stalo sa to totiž v minulosti! -Určité veci sa síce dajú overiť aj dnes, ale mnohé nie. -Prečo napríklad veríme, že kedysi v Egypte vládol kráľ Džóser? -Lebo si o tom môžeme prečítať v zápisoch. Prečo niektorí veria, že Ježiš Kristus vstal zmŕtvych? -Lebo si o tom môžeme prečítať v zápisoch. Nieje tu rozdiel. -Prepáčte! -Jeden je. -To druhé je popis zázraku. -No a pretože zázraky sa vraj nedejú (myslia si niektorí), je to vymyslené. Prečo exegéti vymýšlajú výmysly o vymyslených spisoch biblie a kladú ich do neskorších období, než naozaj sú? -Lebo vychádzajú z predpokladu, že zázraky sa nedejú a Boh nexistuje. Všetko nadprirodzené pokladajú za vymyslené a hľadajú iné dôvody a časy vzniku biblických kníh. -Napríklad vzájomné utešovanie sa Židov počas zajatia v Babylone“. Nie že by na to mali dôkaz. -Je to len zhola čistý nápad, nič viac.

Nedá mi ešte nespomenúť tvrdenie niektorých skeptikov, že vraj archeológia potvrdzuje ich názory. Našli sa totž dôkazy uctievania pohanských kanaánskych bohov na území Izraela.  -Vraj je to dôkaz toho, že pred Babylonským zajatím boli aj Židia polyteistickým národom od nepamäti – a ničim sa nelíšil od ostatných. -Monoteistickým sa stal až počas zajatia a utvrdil sa v tom po jeho skončení. Odpoveď znie, ANO! -Sama biblia hovorí, že Izraeliti boli skoro stále neverní Bohu a učeniu tóry. V čase Mojžiša sa im však na vrchu Sinaj zjavil Boh a predstavil sa im, ako JEDEN JEDINÝ a niet viacej iného! -Povedal, že On nieje nejaká modla – a že modly sú len lži. Ten kto ich vyrába alebo sa im klania, uráža Boha, znižujúc ho na úroveň ľuďmi vytvoreného predmetu. Oni časom ale aj tak stavali modly a praktizovali okultizmus! Vždy len pár jednotlivcov zostalo verných. Keď však potom proroci predpovedali utrpenie a zajatie kôli polyteizmu a ono nakoniec naozaj prišlo, verne sa vrátili celým srdcom k Bohu! -Keby za tým všetkým nestál nadprirodzený dôkaz  naplnených proroctiev, nikto by sa nebol vrátil k Bohu s takou smelosťou, ako nám to popisuje história a knihy Ezdráš a Nehemiáš. -Mysleli by si, že len slabo uctievali svoje dovtedajšie modly, preto na nich prišlo zajatie.